Informatieavond bijziendheid bij kinderen

Kinderen zijn steeds vaker en steeds sterker bijziend. We weten dat onze kinderen steeds meer dichtbij kijken op o.a. beeldschermen en daarnaast minder buiten spelen en dat dit hier een rol in speelt. Minder bekend zijn de gevolgen van (hoge) bijziendheid op latere leeftijd. Om bewustwording van dit probleem te vergroten organiseren wij een gratis informatieavond over bijziendheid bij kinderen:

op 26 februari om 19:00 in onze winkel

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. De ogen van kinderen zijn nog in de groei. Bij veel dichtbij kijken past het kinderoog zich daarop aan en wordt veraf kijken steeds lastiger. Vooral tussen de 6 en 17 jaar lopen kinderen het meeste risico op progressieve myopie (snel bijziender worden). Wat hier het risico van is? Oogzorgspecialist Otto Knoop van Butiq in Scheemda leg het uit:

Uit onderzoek blijkt dat bijziendheid gerelateerd is aan verschillende oogaandoeningen. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Bijziendheid kun je niet terugdraaien, maar je kunt het wél op tijd herkennen en proberen om verergering te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Als Myopie Management Expert zijn we gespecialiseerd in het tegengaan van bijziendheid bij kinderen.

We gaan het tijdens deze informatieavond hebben over wat bijziendheid is, klachtenpatronen bij kinderen, de gevolgen voor de ogen op latere leeftijd en wat er aan bijziendheid te doen is. Het wordt een interessante avond, dus mis het niet!

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

 

26 februari 2020

Meld je aan!

Laat je gegevens achter zodat we op je kunnen rekenen.Bekijk meer reviews op Facebook en Google.

Privacyverklaring