GRATIS OOGCHECK

Oogzorg: meer vraag dan aanbod

Het aantal mensen met staar, glaucoom en netvliesproblemen stijgt snel. De belangrijkste oorzaak is de vergrijzing. Oogziekten komen veel vaker voor bij ouderen en het aantal ouderen neemt sterk toe. Hierdoor staat een verwijzing naar oogheelkunde in de top 4 van specialismen waar een huisarts naar doorverwijst. De toegankelijkheid van de oogzorg staat hiermee onder druk en de wachttijden voor de oogarts zijn hoog. De vraag naar oogzorg ligt hoger dan het aanbod. Met deze ontwikkeling vervullen wij een belangrijke rol met preventieve oogzorg!

 

Inzicht in de conditie van het oog

Wij investeren continu in kennis en nieuwe technieken op gebied van oogzorg. Naast vereiste bijscholing zien wij enorme potentie in technologie. We hebben de meest geavanceerde apparatuur in huis waarmee wij de gezondheid optimaal kunnen beoordelen. Wij zijn namelijk van mening dat een goede kijkoplossing die we zoeken begint met een goede basis. Die basis is wat ons betreft niet alleen de sterkte afwijking van je oog, maar vooral het in kaart brengen van de gezondheid en conditie van je ogen. Alleen op die manier kunnen wij jou voorzien van goed advies en kunnen we problemen in een vroeg stadium signaleren.

Preventieve oogzorg

Onze onderzoeksruimte bevat naast reguliere meetapparatuur diverse scanners en diagnostische apparatuur. Zo kunnen de specialisten een scala aan onderzoeken verrichten ter ontdekking en preventie van oogaandoeningen. Het onderzoek dat wij doen hangt volledig af van je klachtenpatroon of medische achtergrond. Zo kunnen we kijken of er sprake is van staar of een te hoge oogdruk. Met een fundusscanner maken we duidelijke foto’s van het netvlies om eventuele afwijkingen te ontdekken. Daarnaast gebruiken een biomicroscoop om het oog nauwlettend te bekijken en kunnen we met behulp van een corneatopograaf onderzoek doen naar droge ogen en afwijkingen op het hoornvlies. Wij bieden preventieve oogzorg onder het motto: voorkomen is beter dan genezen!

 

Om je kennis te laten maken met deze technieken doen we een

GRATIS OOGCHECK op 24 en 25 februari

Tijdens deze oogcheck wordt de oogdruk en sterkte gemeten, de ooglens wordt op staar gecontroleerd en worden er foto’s van het netvlies gemaakt. Het neemt ca. 10 minuten in beslag en geeft een duidelijke indicatie van de conditie van jouw ogen.

Na de oogcheck ben je een stuk wijzer geworden. Eventuele onregelmatigheden nemen we met je door en we geven advies. 

Je kunt ZONDER AFSPRAAK binnen lopen.

 

Voor wie?

Herken jij je in het onderstaande of ben je benieuwd of jou ogen fit zijn? Dan is het zeker de moeite waard om langs te komen!

  • Verminderd zicht
  • Hoge sterkte
  • Als je een bepaalde aandoening hebt of als deze in je familie voorkomen, waarbij je het risico loopt op oogklachten
  • Pijnlijke ogen.
  • Het zien van flitsen.
  • Het zien van vlekken of een waas
  • Het zien van vervormde lijnen
  • Dubbel zicht met één oog
  • Verminderderde waarneming van details
  • Meer licht nodig voor goed zicht of juist lichtgevoelig

 

WE VERWELKOMEN JE GRAAG!

Team Butiq

24 February 2023
Privacyverklaring